Home  /  BIM

BIM


Wat is BIM?

BIM staat voor ‘Building Information Modeling’, oftewel: Bouwwerk Informatie Modellering. BIM is een methode waarbij in een digitaal driedimensionaal model van een object informatie wordt gekoppeld. De informatie kan bestaan uit de te gebruiken bouwmaterialen, afmetingen en eigenschappen. Door middel van het toevoegen van informatie in een model, is integrale samenwerking door verschillende disciplines in de bouwsector mogelijk.

Samenwerken met BIM

Tijdens het gehele proces wordt alle informatie in het 3D-model opgeslagen, gebruikt en beheerd. Alle betrokken partijen hebben inzicht in deze informatie; hierdoor werken alle partijen met dezelfde informatie en met de meeste actuele stand. Dit maakt de kans op fouten vele malen kleiner. Om al deze informatie aan de juiste elementen te kunnen koppelen, zullen er vroegtijdig keuzes gemaakt moeten worden. Dit zorgt voor een nauwe samenwerking tussen aannemers, architecten en onderaannemers.


Wat doet BIMTEK?

BIMTEK versterkt de samenwerking en zorgt voor een gestroomlijnd resultaat. Knelpunten worden vroegtijdig gesignaleerd en opgelost. Een goed lopend BIM-proces heeft een grote invloed op belangrijke aspecten zoals communicatie, bouwsnelheid, kwaliteit, kosten en de reductie van faalkosten.

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor ons grote waarden. Wij denken mee met onze opdrachtgevers en zorgen zo samen voor de hoogst haalbare resultaten. 


Bekijk onze projecten Neem contact met ons op

  • Locatie:
  • Hertog Van Saxenlaan 80
  • 8802 PP Franeker
Route

Maak een afspraak

Mail ons Bel ons
 
Button